Vaccinera din hund

Har du skaffat hund eller funderar du på att göra det? Då finns det en hel del att läsa på om. Att ha en hund är roligt, men det kräver också arbete. Vaccination och avmaskning är bara två av alla viktiga aspekter att tänka på i samband med ditt hundköp.

När du köper hundvalp

vaccinera hund

Många väljer att vaccinera och avmaska hundar i samband med köpet, om det inte redan är gjort sedan tidigare. Många uppfödare ser till att en grundvaccination och avmaskning har skett när du hämtar den, men var ändå noggrann med att kolla upp detta innan ditt köp. Detta kan du också se på ditt köpeavtal. Om valpen inte är vaccinerad kan du ofta rådfråga hunduppfödaren om detta.

Skaffa en försäkring

En försäkring på ditt djur är inget måste, men däremot något som rekommenderas. Sjukdomar och skador kan drabba alla, även djur, och om olyckan är framme kan det komma att kosta dig dyrt med ett veterinärbesök om du inte har skaffat en försäkring till hunden. Idag finns det många försäkringar att välja bland, så hitta en som passar dig och din hund bäst.

En hund kräver ansvar

Hunden är människans bästa vän, sägs det. Många av oss uppskattar en hunds sällskap och hundar uppskattar ofta människans sällskap. En hund är dock inget man spontanköper, utan ofta krävs det planering och kunskap om hur det är att äga en hund. Läs därför på om till exempel försäkringar, vaccinationer och avmaskningar innan du beger dig iväg och köper en hundvalp!