Tusentals hundar förgiftas under påsk

Hunden är människans bästa vän är det sagt, men tyvärr är det inte alltid likadant tillbaka. Våra högtider är oftast svåra tider för hundar och andra husdjur och påsken är inget undantag. Hunden har stort behov av rutiner både när det gäller mat och att bli rastad. Under en högtid som påsken är det oftast allt som de stoppar i sig som blir besvärligt för djuret.

Var uppmärksam på liljeväxter och choklad

För alla våra matglada hundar, och de är ganska många, är det ofta maten som är boven i dramat. Hundar äter nästan allt som kommer i dess väg oavsett om det är omslagspapper, färggranna rosetter eller plastpåsar. Påskgodis har tyvärr flera farliga och vanliga ingredienser så som nötter och choklad. Vindruvor och russin på fruktfatet är stora bovar för njurbalansen hos djuret och då har vi inte ens nämnt de giftiga liljeväxterna som vi plockar in och dekorerar med.

Giftigt och dyrt

För en veterinärer är tyvärr högtider också en högsäsong för akuta mag- och tarmoperationer. De ber ber därför alla djurägare att vara extra noga med sina husdjur och vad de stoppar i sig. En operation kan bli nödvändig om inte påskpyntet kommer ut ur kroppen och en njursvikt orsakad av stora mängder choklad eller vindruvor kan behöva dialys för en lång tid framöver. Se över vad din hund får i sig och dina försäkringar om olyckan skulle vara framme.

Gott och giftigt under högtid och helg

Det är kul med kalas och fest som de flesta högtider ger utrymme till. Vi äter och roar oss i glada vänners lag, men vi får inte glömma av våra fyrfota vänner. För djuren är högtider också svåra tider med många akuta besök hos veterinären. Hunden vill gärna vara med i händelsernas centrum men ibland mår den bäst av att bara få vara i eget rum i lugn och ro.