Tips skaffa hundvalp

Att skaffa en hundvalp är många barns dröm. Såklart drömmer även vuxna om de små söta liven som ska bli deras bästa vän. Givetvis ligger det massor av lycka i att ha en alldeles egen hundvalp att älska men man ska ha klart för sig att det är en hel del att tänka på när man ska till att skaffa hund.

Många inköp ska göras

Det finns massor av tips att ge inför ett valpköp. Det finns mycket som kan underlätta livet med en valp. Du kan köpa allt från kissunderlägg för att skydda mattor och golv till särskilda bäddar och t.om kläder till hunden. Givetvis är inte saker det viktigaste när du tar hem en ny hundvalp utan samvaron och tryggheten är det allra viktigaste för valpen och att du har tillräckligt med information om hur du ska ta hand om den

Teckna en bra försäkring

Det viktigaste tipset man kan ge innan valpköp är att man har koll på att man har en bra hundförsäkring. Där ska man vara noga med att kolla vad uppfödaren har för försäkring så att man inte hamnar mellan stolarna på medfödda saker bara för att man byter försäkringsbolag. Se till att du har koll på vad som gäller med vaccination också.

Närhet och kärlek

Såklart finns det mycket man kan förbereda och köpa och dona innan man tar hem en valp, men förta er inte, utan ta hem valpen i lugn och ro och köp istället saker eftersom ni märker vad ni behöver. Det enda valpen behöver i början är kärlek och trygghet för att veta att ni är hans familj och att ni tar hand om den, då löser sig allt!