Tassvård i Vinter

Nu när vintern är på ingång och kylan drar in över landet är det många av oss som plockar fram vinterkängorna. Men har du tänkt på att hundens tassar är deras vinterkängor likaväl som deras sommarskor? Här ger vi dig de bästa tipsen för att hålla tassarna i trim i vinter.

Klipp, anasa, smörj in

Din hunds klor behöver ses över och klippas med jämna mellanrum för att hunden ska må bra. Om du har en långhårig hund kan du också behöva ansa pälsen mellan hundens tår. Välskötta klor och lagom kort päls ger din hund optimala förutsättningar när den ska ta sig fram längs våra vintervägar. Så klipp klor och ansa päls mellan tårna inför varje vintersäsong.

Extra vård i vinter

Klimatet under vintern kan slita hårt på huden på din hunds trampdynor. Både kylan, den torra luften och fukten från regn och snö torkar ut huden och gör den känslig. För extra skydd mot kyla och väta kan du smörja in hundens tassar med en vattenfri salva. Se också upp för köldkramp i hundens tassar när ni promenerar i vinter.

Sköt om hundens vintertassar

Så för att göra vinterpromenaderna så härliga som möjligt, för både dig och din fyrbenta vän, se till att tassarna är redo för det kalla klimatet. Välklippta klor, ansad päls och en vattenfri salva till torra tassar är a och o för hunden i vinter. Tänk också på att värma små frusna tassar direkt när ni kommer hem från promenaden.