Skadad hund

En mer eller mindre skadad hund kan vara något av en mardröm för ägaren. En olycka är lätt hänt och kan få förödande konsekvenser. När det händer är det bara att hoppas att hundägaren varit klok nog att teckna en försäkring som till största delen täcker kostnaderna för veterinärundersökning och vård.

Då ska du söka hjälp

Det är inte helt ovanligt att valpar drabbas av benbrott. Precis som småbarn leker de lite mer våldsamt och obetänksamt. Leker en valp av en mindre hundras med en dito av en större ras är det lätt hänt att ett ben bryts om valparna springer ihop. Benbrott är allvarligt och det är viktigt att du söker upp en veterinär på en gång.

Hellre en gång för mycket

Om du valp eller hund råkar ut för något kan du alltid ringa en veterinär för att fråga om råd. Mindre kliniker har i regel stängt på kvällar och helger men djursjukhusen har i regel bemanning och kan svara på frågor via telefon även utanför kontorstid. Är du orolig och är osäker på hur eller om du ska behandla, kontakta veterinären via telefon i första hand för att få hjälp och råd.

Glöm inte försäkringen

Det finns djurägare som förespråkar att det inte är lönt att ha en försäkring. Dessa personer hävdar gärna att en försäkring inte täcker när det väl gäller. Att ha en hund eller något annat djur oförsäkrat är bara dumt, om du inte tillhör dem som är ekonomiskt oberoende. Ett benbrott på en hund kan kosta från 12 000 kronor och uppåt, beroende på hur allvarlig skadan är, om hunden är oförsäkrad. Det är inte bara ett fram eller bakben som kan råka ut för benbrott utan även bäcken, käkben, revben etc.