Så här hundsäkrar du din trädgård

Våra fyrbenta vänner måste behandlas med största respekt och i det ingår självfallet att hundsäkra trädgården. Detta gäller särskilt dig som bor nära en större väg där det är mycket genomgående trafik. Det finns faktiskt fler saker än vad du kanske tror som kan vara farliga eller giftiga för din hund. Därför ger vi de bästa tipsen för att hundsäkra trädgården.

Var uppmärksam på giftiga växter

Om du har en trädgård vill du säkerligen fylla den med flera härliga växter, blommor och bär. Men det finns många giftiga växter och bär som du måste se upp med. Bland annat ekollon och påskliljor är farliga för din hund. Om du har något av detta i trädgården måste du alltså avlägsna dessa så få fort som möjligt för din hunds skull.

Håll ett öga på komposten

Många har sin egen kompost någonstans i trädgården. Detta kan vara ett väldigt spännande ställe för din hund att söka efter matrester och annat. Dock bör du hålla hunden så långt från din kompost som möjligt. Det beror på att förmultnad mat blir giftigt under själva förmultningsprocessen. Se därför till att din hund inte kommer in i komposten under några omständigheter.

Tänk på vilka medel du använder

I trädgården använder du ofta ogräsmedel och andra bekämpningsmedel för att komma till bukt med ohyra och andra problem. Dock är det viktigt att du alltid säkerställer att de medel du köper är säkra för din hund. Använd gärna skonsamma medel och fråga i butik om du är osäker. Nu är du en bra bit på vägen om du vill hundsäkra trädgården.