Potträna hund

Att lära barn att kissa och bajsa i potta är en självklarhet, detta lära barnen självkontroll och disciplin. Varför ska det vara annorlunda för hundar? Valpar såsom små barn måste redan vid tidig ålder lära sig vart man får kissa samt bajsa. Pågrund av samma anledningar disciplin som huvudanledning, det kommer göra ditt och hundens vardag bättre.

Tänk på detta

Träningen av hundar är mycket viktig och essentiellt för ett bra samliv med djuret. Det kräver mycket av inte bara djuren men också ägaren till valparna, hunden måste växa upp med strikta regler om vad som är rätt och vad som är fel. Ägaren måste vara noga med att ta ut hunden vid många tillfällen under dagen och helst ha tydliga morgonrutiner för rastning. Valpar behöver struktur.

Negativ potträning för valpar

Strikt disciplin ska inte förväxlas med illa behandling av djuren, om valparna förknippar att kissa ute med något negativt är det inte bra. Detta kan ske genom att ägaren skriker på djuren precis innan de ska ut vilket får djuren att förknippa raseringen med en negativ aspekt. Valpar ska istället belönas när de kissar ute och undvik att skrika samt skälla när det kissar eller bajsar inomhus.

Potträning negativa och positiva aspekter

Som tidigare nämnts finns det massor med positiva aspekter kring potträning av valpar som bland annat att hunden lär sig disciplin och självkontroll. Detta i sig leder till att samlivet tillsammans med sin ägare blir bättre och lättare. Glad ägare, glad valp. Men träningen kan om man är våldsam resultera i något negativt trots att det var menat att vara positivt. Därför ska man vara mycket försiktig när man pottränarn sina valpar.