Hundraser för lata personer

Är du en person som lätt drar dig för att gå ut på promenader? Då kanske du tidigare inte har trott att en hund är ett alternativ för dig, men faktum är att det finns vissa raser som tycker om att slappa och därför kan passa dig utmärkt trots en stillasittande livsstil.

Välj en hund som passar din livsstil

Oavsett vilken livsstil du har är det bra att välja en hundras som passar bra in i den. Det finns ett par hundraser som gillar lugn mer än andra, till exempel bichon havnais, coton de tuléar, japanese chin och tibetansk terrier. Alla kanske inte har hört talas om dessa raser, men de flesta känner nog igen åtminstone några av dem.

De slappa rasernas egenskaper

Raserna som njuter av lugn och ro må vara lika på det planet, men kan skilja sig åt på andra plan. En bichon havnais är till exempel en lättlärd familjehund som både trivs med vuxna och barn. De anpassar dig lätt efter ägarens tempo i vardagen. Coton de tuléar har däremot nästan alltid ett lugnt och stabilt temperament, vilket även gör den till en bra sällskapshund.

Annat att tänka på

Om du tycker om lugn och ro kan någon av dessa hundar vara att föredra, men kom ihåg att det även finns annat att ta hänsyn till innan du köper en hund. Kostnader, storlek och andra egenskaper är minst lika viktiga. Se därför till att läsa på om rasen eller raserna ordentligt innan du bestämmer dig för vilken du vill köpa.