Glöm inte reflexen i mörkret

Reflexer har räddat många liv och är viktigare än man tror. När bilister kommer så ska de kunna se dig och din fyrbenta vän på långt håll. Det är många djur som skulle vara i livet om fler hade tanken på reflexer. Att se till att ditt djur syns i mörkret är ditt ansvar.

Reflexen räddar liv

När du köper reflexer så tänk även på din katt och hund. Det är ditt ansvar att se till så att de syns när det börjar skymma och börjar bli mörkt. Det finns reflexer i många storlekar och färger. När du är ute med din hund rekommenderas en reflexväst som lyser på långt håll. Om du inte har någon bra reflex till dig kan du ha en lampa som är tänd, då syns även du på långt håll.

Reflexer håller inte i evigheter

Om du är osäker på om du syns lika bra som du gjorde förra året med dina reflexer så chansa inte, köp nya. Reflexer blir gamla och ett reflexhalsband kan tappa sin styrka i att lysa. En riktigt bra reflex syns på cirka 125 meters håll och de räddar många liv. Om du går utan reflex så syns du på 20 meters avstånd när en bil kommer med halvljuset på, det är stor skillnad.

Viktigt att inte missa försäkringen till ditt djur

När hösten och vinter kommer så närmar sig även julen och den stressiga tiden. Glöm inte i allt julstök att se till så att din fyrbenta vän har en pålitlig försäkring. Om du inte redan har försäkrat ditt djur så finns det många bolag som du kan hitta på nätet. Här kan du läsa om självrisker och annat som passar just ditt djur.