Förebygg mot artros hos hundar

Våra fyrbenta vänner behöver bra omvårdnad för sin hälsa. För lite motion och för stor vikt är två viktiga faktorer som kan vara grunden till utveckling av artros. Genom att hålla koll på hundens vikt, använda det foder som rekommenderas och låta hunden få sin dagliga motion, ser du också till att förebygga artros och lindra eventuella befintliga problem.

Rätt aktivitet och rätt foder förebygger och lindrar

Som hundens ägare kan du förbättra hundens livsstil både med träning och massage och med förebyggande åtgärder. Rutiner är nummer ett, det ger trygghet för din hund och gör det också enklare att få med alla viktiga moment under dagen. En agenda som passar just din hund är det viktigaste. Om du följer hundens behov för sin ålder, sin storlek och sin hälsa med dagliga rutiner för måltider, motion och behandlingar kommer din hund att må så mycket bättre.

En form av förebyggande träning är simning

Stela trötta ben kan vara symptom på artros. En av de förebyggande åtgärder som fungerar både på människa och hund är simning. Hunden kan röra sig lättare och smidigare i vattnet och här får också hela kroppen arbeta utan att det sliter för mycket. Efter ett bad passar det bra att ge hunden en mjukgörande behandling som verkar avstressande och lugnande. Behandlingen kan vara inbyggt i momenten torka och borsta hunden, som en välgörande massage.

Låt din hund få det den behöver

Det finns många råd att ge, men vem är hunden. I en situation där du som hundägare ska välja rätt väg för din hund är det viktigt att också se till ras, ålder, hundens personlighet och den aktuella hälsan. Låt din hund få det den behöver både i förebyggande syfte och för eventuella befintliga problem. Genom att ta reda på sin hunds behov och beteenden kan många saker styras upp till det bästa för hundens liv.