Akupunktur för hundar

Akupunktur är en mångtusenårig metod som hjälper kroppen till självläkning. Vi är vana vid att den används på människor för att lindra smärta och hjälpa kroppen att läka snabbare. Att den används på hundar är inte lika vanligt trots att det finns bevis på att metoden användes på djur redan före Kristus.

Fördelar med akupunktur på hundar

En av fördelarna med att använda akupunktur på hundar är att en hund har inga förutfattade meningar om behandlingsmetoden utan de är öppna och tar emot behandlingen på ett annat sätt. Självklart känner de av att det sticks nålar i dem men det brukar inte vara något problem säger de som arbetar med hundakupunktur. Behandlingsmetoden används för att hjälpa kroppen att läka en skada snabbare genom att öka hundens blodcirkulation och energiflöde.

Gäller hundförsäkringen för behandling med akupunktur?

glad hundvalp

Att ha en bra hundförsäkring för sin hund är alltid viktigt. Man kan aldrig förutse vad som ska hända och veterinärkostnaderna kan ibland skena iväg väldigt mycket. När det gäller akupunktur och om din hunds försäkring täcker det måste du kolla i villkoren. Det är inte alla försäkringsbolag som täcker behandling med akupunktur och om den gör det ska vanligtvis en veterinär ha remitterat behandlingen.

Vid vilka skador och sjukdomar hjälper akupunktur?

Innan man börjar en akupunkturbehandling på sin hund ska man först ha uteslutit att någon allvarlig sjukdom ligger bakom hundens besvär. En hundakupunktör har dessutom alltid skyldighet att remittera till en veterinär om hen misstänker någon sjukdom som behöver annan behandling. Akupunktur kan användas för bland annat stela muskler, magproblem, hälta och stress. Hunden behöver inte ens ha något problem för att få akupunkturbehandling utan kan användas för välmåendet helt enkelt.